Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Nya Räntekänslighetsmått: Värdet av 1 bp och marknadsräntan

Alla affärer visar nu värdet av 1bp och marknadsräntan längst upp på affärens sida under ”Aktuella Siffror”. Dessa värden kan även inkluderas i rapporter under ”Ytterligare data”. Värdet av 1 bp är ett mått på marknadsvärdets räntekänslighet om räntebanan skulle skifta 1 bp (upp eller ner).

Marknadsräntan (ibland kallad ersättningsräntan) är ett mått på nuvarande ränta för denna affär med återstående löptid, nuvarande villkor och nuvarande räntemiljö/bana. Den visar alltså räntan du skulle betala om affären ingicks på nytt, idag eller på rapportdagen om du drar ut en rapport med annat datum.