Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Räntesimulering: Skapa eget räntescenario genom att chocka räntebanan upp eller ned

Under Analys och Rapporter finns möjlighet att lägga in ett eget Räntescenario, i form av en parallellförändring av räntebanan (en s.k. ränteshock).  Du anger antal räntepunkter, tex ”100” eller ”-100”, och klickar Bekräfta. KI Finans räknar om alla nyckeltal och prognostiserade räntor med den nya räntebanan. Resultaten visas på skärmen och i export till Excel. Kom ihåg att det datum du angett styr vilken räntebana som används. Du kan alltså gå bakåt i tiden och shocka räntebanan som gällde till exempel per 2014-06-30.