Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Dags att anmäla sig till föreningsstämman 2015

Kommuninvests föreningsstämma 2015 äger rum den 16 april på Clarion Hotel Sign i Stockholm. Tema för året är: The Global Village – Den globala byn.

Marshall McLuhan var en kanadensisk massmedieforskare som bland annat skrev om den elektroniska tidsålderns inverkan. Mest känd är han för tesen ”The medium is the message”, som han formulerade redan på 1960-talet. Under samma decennium myntade han även uttrycket den globala byn. Här menade McLuhan att förutom ett världsomspännande nätverk av informationsflöde, så kommer människan att bli en samlare av information. Och att detta är en central faktor för ekonomisk tillväxt. Informationssamhället ökar mångkunnigheten till skillnad från industrialismens specialiserade arbetsuppgifter.

I dag, på 2010-talet, kan vi konstatera att McLuhan fick rätt. Vi är i sanning en del av den globala byn. Det får vi kvitton på varje dag. Situationen skapar nya utmaningar och möjligheter för oss som arbetar i svenska kommuner och landsting. Allt hör ihop. Det är tillsammans vi äger världens utmaningar. Klara föreläsare för dagen är Ardalan Shekarabi, Civilminister samt Hiroshi Watanabe, CEO på Japan Bank for International Cooperation.

Varmt välkommen till en inspirerande stämma!

Preliminärt program (Med reservation för eventuella ändringar)
09.30 Registrering och kaffe
10.00 Inledning, Tomas Werngren, VD Kommuninvest
10.10 Inspirationsföreläsningar
12.30 Lunch
13.30 Tal av Ardalan Shekarabi, Civilminister
13.50 Prisutdelning forskningsstipendium
14.10 Ordförandenas tal.
14.40 Kort paus
14.50 Tal av VD och vice VD
15.40 Kaffepaus
16.00 Föreningsstämma
19.00 Middag och underhållning