Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

PRESSMEDDELANDE: Örebro universitet flyttar in till Kommuninvest på Drottninggatan

– Äntligen får studenterna en samlingsplats i centrala Örebro, konstaterar Jens Schollin, nöjd rektor på Örebro universitet.

Han har länge funderat på hur studenterna ska erbjudas en lämplig lokal, samtidigt som universitetets verksamhet kan prägla city lite mer. Lösningen kommer att heta Fenixhuset. Det är ett klassiskt kvarter med huvudentré från Drottninggatan 2, mitt emot Stora Hotellet och som fick sitt namn efter att ha överlevt den stora stadsbranden i Örebro 1854.

Mötesplatsen bär namnet ”Congrego – Örebro universitet i city” och kommer inrymmas på översta våningen i huset med egen ingång från Södra Strandgatan. Först och främst erbjuder lokalerna ett antal rum för mindre grupper där man kan samlas för studier och samtal. Rummen kommer att reserveras via universitetets bokningssystem. Congrego betyder sammanföra på latin. Lokalerna är öppna för alla som studerar på universitetet.

– För Kommuninvest är det glädjande att kunna hälsa vår nya hyresgäst välkommen. För oss är det viktigt att känna pulsen av studenter på nära håll. De är en del av vår framtid. För alla verksamheter som har sitt huvudkontor utanför Stockholm är det angeläget att markera värdet av en stad som tror på högre utbildning. Ytterst handlar det om att bejaka en kompetenskultur som stärker Örebros varumärke, kommenterar Kommuninvest VD Tomas Werngren.

Efter en lokalanpassning är siktet att invigningen av Congrego – Örebro universitet i city, kommer att äga rum hösten 2016.

 

Om Kommuninvest

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt sina medlemmar i form av lägre räntor.  För närvarande är 272 kommuner och 8 landsting/regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan. Med en balansomslutning på cirka 350 miljarder är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och Sveriges sjätte största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

 

För mer information

Björn Bergstrand, medieansvarig Kommuninvest,
mobil: 070-886 94 76, bjorn.bergstrand@kommuninvest.se