Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Region Kalmar län går in i Kommuninvest som medlem nr 291

Kommuninvest välkomnar en ny medlem: Region Kalmar län. Efter påskhelgen har de sista formaliteterna kring medlemskapet blivit klara.

Detta innebär att Kommuninvest ekonomisk förening numera har 291 medlemmar – 278 kommuner och 13 regioner – vilket motsvarar nästan 94 procent av alla kommuner och regioner i Sverige.

Ett av skälen till att Region Kalmar län nu tar detta steg är att Kommuninvest kan erbjuda betydligt bättre lånevillkor än bästa affärsbank i en upphandling av nya tåg för den regionala kollektivtrafiken.

”Vi är väldigt glada för att ha Region Kalmar län med ombord. Det är precis det här som Kommuninvest är till för: att erbjuda säker och kostnadseffektiv långivning till sina medlemmar. Med ytterligare en medlem blir denna samverkan på det finansiella området ännu lite starkare”, säger Göran Färm, styrelseordförande för Kommuninvest ekonomisk förening.