Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Livlig debatt om jämnare skatter

Kommuninvest arrangerade igår eftermiddag ett webbinarium om den nya rapport, ”Utjämning av kommunalskatterna”, som presenterades i måndags. Webbinariet fokuserade på det faktum att det finns ett gap på nästan 6 kr mellan den högsta och lägsta kommunalskatten i Sverige. Hur kan hela landet leva med sådana skillnader?

Efter ett intro från rapportförfattarna – Sören Häggroth, Dan Ericsson och Emelie Värja – gjorde civilminister Lena Micko en övergripande analys. En kort ”opinionsmätning” bland deltagarna visade sedan att en majoritet anser att 2 kr vore ett mer rimligt skattegap och att förslaget om ett småkommunstillägg, som är huvudrekommendationen i rapporten, är bra. Därefter startade Anders Knape, ordförande för SKR, samt Linda Frohm och Göran Färm, vice ordförande respektive ordförande för Kommuninvest ekonomisk förening, upp en avslutande paneldiskussion där även övriga deltog.

 

Titta i efterhand

 

Ladda ner presentationen

Presentation från webbinariet: 6 kronors gap mellan högsta och lägsta kommunalskatt – Kan hela landet leva med sådana skillnader?