Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Värja utsedd till ”Årets kommunalekonom”

Emelie Värja, forskningsansvarig på Kommuninvest, fick igår utmärkelsen ”Årets kommunalekonom” av Kommunalekonomernas förening (KEF).

Utmärkelsen, som delats ut sedan 1987, kan gå till en eller flera personer eller organisationer inom offentlig verksamhet. Priset är ett stipendium på 20 000 kr. Juryn är KEF:s styrelse.

I juryns motivering till valet av Värja sägs bl a följande:

”Genom sin praktiknära forskning och sitt arbete på PwC och Kommuninvest har Emelie bidragit till ökad kunskap och nya insikter som ger kommuner och regioner underlag för att fatta beslut på rätt grunder och med rätt motiv.

Som forskningsansvarig på Kommuninvest har Emelie fått en plattform för att fortsätta med den inriktning som hon påbörjade som forskare. Emelie har bland annat varit drivande i Kommuninvests pågående arbete med att stärka sektorns kunskapsunderlag för att formulera lämpliga mål för god ekonomisk hushållning.”

– Det är väldigt hedrande att få denna utmärkelse. I raden av tidigare pristagare finns massor av kompetens och många personer som jag lärt mig mycket av. Jag har ofta haft turen att stöta på människor som varit otroligt generösa med sin kunskap. För mig är det särskilt positivt att juryn uppmärksammar det arbete som jag gör och har gjort i gränsytan mellan akademi och praktisk verksamhet. Att aktivt kombinera teori och praktik är ett effektivt sätt att åstadkomma det resultat som verkligen räknas: en bättre välfärd, säger Emelie Värja.

– Vi är mycket glada för att Emelie får en så fin utmärkelse. Det är verkligen välförtjänt. På Kommuninvest måste vi alltid se till att ha gedigen och uppdaterad kunskap om dynamiken och framtidsutsikterna i den kommunala ekonomin. I det arbetet är Emelie en fantastiskt värdefull tillgång, säger Tomas Werngren, vd på Kommuninvest.