Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

De största utmaningarna är långsiktiga

Nu på förmiddagen genomfördes det femte arrangemanget i årets Finansforum. Denna gång handlade det om ett webbinarium på temat: ”Hur tar sig kommunsektorn ur krisen?”.

Bettina Kashefi, chefekonom Svenskt Näringsliv, Ola Pettersson, chefsekonom LO, och Emelie Värja, forskningsansvarig Kommuninvest, tog sig an en komplicerad problembild. Coronapandemin sätter press på både verksamhet och ekonomi. Vilken är nu den bästa vägen framåt?

En viktig slutsats var att kommuner och regioner ser ut att klara sig ganska bra genom 2020 och 2021, men att utmaningarna fortfarande är mycket stora på längre sikt. Den demografiska utvecklingen skapar ett växande finansieringsgap och en allt svårare dynamik i kompetensförsörjningen. Detta är faktorer som det redan nu är nödvändigt att ta tag i.

På dagordningen för Finansforum återstår nu ytterligare 5 webbinarier och 2 workshops.

Finansforum

Webbinariet kan ses i sin helhet på Youtube här