Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Finansforum är igång!

Idag drog Finansforum igång. Det blev en rivstart med både ett webbinarium och en workshop på samma dag.

På webbinariet gjorde Tomas Werngren, Maria Viimne, Britt Kerkenberg och Björn Söderlundh, alla Kommuninvest, en ordentligt statusuppdatering om var Kommuninvest och kommunsektorn står idag och vilka utmaningar som väntar framöver. Å ena sidan talar det mesta för att vi nu går in i tuffare tider. Å andra sidan har kommunsektorn en grundstabilitet och relativt goda möjligheter att klara situationen. Om regeringen i sin höstbudget väljer en aktiv och klok linje gentemot kommunsektorn skulle även 2021, som för tillfället ser svårt ut, kunna bli hanterbart.

På workshopen gjorde experterna Madeleine Holm, SKR, Roger Molin, konsult, och Emelie Värja, Kommuninvest, en bred analys av hur regionerna i detta läge ska kunna möta de ekonomiska utmaningarna. Några centrala nycklar till framgång som identifierades var en tydlig men ändå lyhörd statlig styrning på lämpliga områden, en storsatsning på samordnad digitalisering, en god planering av ökande investeringar samt en rejäl analys och därefter en aktiv bearbetning av uppskjuten vård.

Med premiärdagen avverkad återstår nu inom Finansforum ytterligare 7 webbinarier och 3 workshops.

Webbinariet kan ses i sin helhet här.

Finansforum