Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Initierad diskussion om sjukvårdens styrning

I ett samarrangemang mellan KEFU-Skåne och Kommuninvest Forskningsberedning genomfördes igår ett välbesökt webbinarium om sjukvårdens styrning efter pandemin.

Ämnet var högaktuellt redan före pandemin. Vad behöver göras för att skapa en mer välfungerande vårdapparat – med bl a kortare köer, ökad tillgång till nära vård, en mer positiv arbetsmiljö samt färre överbeläggningar och stabslägen? Frågan var nu hur dessa utmaningar ska hanteras i en delvis ny normalitet, utifrån de förutsättningar och erfarenheter som pandemin har fört med sig.

Utgångspunkten för diskussionen var den SNS-rapport, ”Vården är värd en bättre styrning”, som Anders Anell, professor på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, presenterade i höstas. Efter att Anell gjort en introduktion till rapporten kommenterades den av Sofia Wallström, generaldirektör på IVO och särskild utredare för investeringar i hälso- och sjukvården, Gunilla Gunnarsson, ordförande för delegationen för ökad tillgänglighet i hälso- och sjukvården, och Nils-Eric Gustavsson, som i en lång karriär på ekonomisidan bl a varit ekonomidirektör i Region Västmanland.

Webbinariet kan nu ses i efterhand här: