Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest nominerat till Miljömålspriset 2021

Naturvårdsverket meddelade idag att Kommuninvest är en de nominerade – inom kategorin ”Mod och tempo” – till Miljömålspriset 2021. Övriga nominerade i den kategorin är Ragn-Sells och EasyMining samt VA Syd. Finalisterna har tagits fram av Miljöprisets jury.

Kommuninvest har valts ut för sitt bidrag till miljömålet begränsad klimatpåverkan.

Miljömålspriset har instiftats av Naturvårdsverket för att uppmärksamma och belöna ambitiöst och framgångsrikt miljöarbete som bidrar till att nå de svenska miljömålen.

I kategorin ”Mod och tempo” premieras en stor eller snabb förändring samt arbete som testar nya vägar att klara miljömålen. Syftet är att visa att en betydande omställning lyckats – att det faktiskt går.

– Vi är mycket glada och hedrade för att ha blivit nominerade. Vår satsning på grön finansiering har i rask takt gått från klarhet till klarhet. Att nu få detta erkännande är ett tydligt tecken på att vi är på rätt väg. Grunden till att vi kommit så långt är det imponerande hållbarhetsarbete som bedrivs inom kommunsektorn. Många kommuner och regioner ligger långt framme i den gröna utvecklingen, säger Tomas Werngren, VD på Kommuninvest.

Läs mer på Naturvårdsverkets hemsida.

Årets vinnare av Miljömålspriset presenteras 6 maj på konferensen Miljömålsdagarna.

 

För ytterligare information

Björn Bergstrand
Hållbarhetschef
tel: 070-886 94 76
e-mail: bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
tel: 073-068 45 45
e-mail: david.ljung@kommuninvest.se