Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest tar in 5 miljarder kr i ny grön obligation

Kommuninvest lånade idag upp 5 miljarder kr i en ny grön obligation. Detta var den 13:e gröna transaktionen i ordningen. Obligationen emitterades i SEK och har förfall 2026-06-10.

Investerarintresset var stort. Orderboken inkluderade 20 svenska och internationella investerare. Transaktionen prissattes 0 baspunkter över swapräntan.

Efter denna transaktion har Kommuninvest sammanlagt 51 miljarder SEK utestående i 7 gröna obligationer – varav 5 är i SEK och 2 i USD.

– Detta var ännu en gedigen grön transaktion. Det är positivt att se att våra gröna obligationer fortsätter att möta ett brett och aktivt intresse i marknaden. Med hjälp av den gröna upplåningen finansierar vi ett imponerande hållbarhetsarbete – bestående av över 450 gröna investeringsprojekt – i den svenska kommunsektorn, säger Tobias Landström, biträdande chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Green Bonds Issue Deal Summary

 

 

För ytterligare information

Tobias Landström
bitr chef Skuldförvaltning
tel: 070-586 78 51
e-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
tel: 073-068 45 45
e-mail: david.ljung@kommuninvest.se