Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Danderyds kommun går in i Kommuninvest som medlem 294

Kommuninvest välkomnar en ny medlem: Danderyds kommun. De sista formaliteterna kring medlemskapet har precis blivit klara. Det innebär att Kommuninvest Ekonomisk förening nu har 294 medlemmar: 280 kommuner och 14 regioner.

Danderyds kommun har de senaste åren gått från ekonomiska problem till ett stabilt överskott. Syftet med medlemskapet i Kommuninvest är att ha tillgång till ytterligare en finansieringskälla som dessutom på sikt kan halvera lånekostnaderna.

– Kommunens medarbetare har gjort en fantastisk insats för att skapa en effektiv verksamhet som erbjuder bättre service till en lägre kostnad. Nu blickar vi framåt med målet att höja kvaliteten i våra tjänster och ge våra invånare och företagare en enklare vardag. Det här är ett naturligt steg då skattebetalarnas pengar ska gå till verksamhet, inte till räntor, säger Hanna Bocander, kommunstyrelsens ordförande.

– Det är mycket positivt att Danderyd har valt att gå med. Varje ny medlem gör Kommuninvest ännu lite starkare i arbetet med att erbjuda stabil och kostnadseffektiv finansiering av investeringar i kommunsektorn. Att Kommuninvests täckning i Stockholmsområdet fortsätter att utvidgas är ett viktigt steg framåt, säger Göran Färm, styrelseordförande för Kommuninvest Ekonomisk förening.

För mer information

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se