Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest lånar upp 1 miljard USD i ny obligation

Kommuninvest emitterade idag 1 miljard USD (ca 9,7 miljarder SEK) i en ny obligation, med förfall 2025-03-01, under USD-benchmarkprogrammet.

Intresset för den nya obligationen var starkt. Orderboken omfattade fler än 50 investerare och bud på totalt över 2 miljarder USD. Obligationen prissattes 25 baspunkter över swapräntan och 17 baspunkter över motsvarande amerikanska statsobligation.

Detta var den andra USD-transaktionen för året. När det gäller prissättningen fortsätter skillnaderna mellan USD-marknaden och SEK-marknaden att vara små.

– Efterfrågan i marknaden var ännu en gång solid. Orderboken var stor och väl diversifierad, med tydlig närvaro av ledande globala investerare. Den gynnsamma dynamiken innebär att vi kan säkra en kostnadseffektiv finansiering av viktiga välfärdsinvesteringar i den svenska kommunsektorn, säger Christian Ragnartz, chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Transaktionsdetaljer: Press Points

För ytterligare information

Christian Ragnartz
Chef Skuldförvaltning
Tel: 070-607 38 34
E-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Tobias Landström
Bitr chef Skuldförvaltning
Tel: 070-586 78 51
E-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Dela