Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Stort låneförfall 1 juni

Kommuninvest står inför ett stort låneförfall 1 juni. Hela 477 lån ska omsättas eller amorteras. Daniel Nykvist, biträdande chef för rådgivning, rekommenderar alla kunder med lån som förfaller att börja planera och eventuellt agera redan nu.

Hur ser läget ut inför 1 juni?
– Det är nu hög tid att komma igång med arbetet inför förfallet. Det gäller både för kunderna och för oss på Kommuninvest. För oss är det en fördel om så många kunder som möjligt är ute i god tid. Ju tidigare kunderna gör klart med omsättningar och amorteringar, desto bättre förutsättningar har vi att planera vår egen upplåning. Med god framförhållning i upplåningen har vi bättre möjligheter att pressa räntorna till kund, säger Daniel.

Det har varit en viss volatilitet i marknaden sedan starten av de ryska invasionen av Ukraina. Hur kan man tänka kring det?
– Det är naturligtvis en utmaning för kunderna att försöka se vart marknadsräntorna kan vara på väg. Situationen är osäker. Det finns tunga omvärldsfaktorer som kan driva utvecklingen i den ena eller den andra riktningen. Vi kan inte säga hur priserna kommer utvecklas, men det är viktigt att ha en långsiktig strategisk plan och utgå från sin egen verksamhets behov och finanspolicy, säger Daniel.

Vilket stöd finns att få?
– Vi ser gärna att kunderna hör av sig till sin finansrådgivare hos oss redan nu. Det är bra att starta dialogen och diskutera igenom förutsättningarna – såsom lämpliga löptider och andra detaljer som rör upplåningen.

Vi uppskattar verkligen att kunderna använder den digitala låneprocessen. Då får vi mer tid att diskutera strategiska frågor och kan vara ett stöd i förvaltningen av kundernas skuldportföljer, avslutar Daniel.

Dela