Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest emitterar 1,25 miljarder USD i ny benchmark-obligation

Kommuninvest lånade idag upp 1,25 miljarder USD (ca 12,3 miljarder SEK) i en ny benchmark-obligation. Detta var den tredje USD-transaktionen för året.

Intresset för den nya obligationen, som har förfall 2024-07-03, var stort. Orderboken omfattade fler än 75 investerare och bud på över 3,5 miljarder USD. Obligationen prissattes 17 baspunkter över swapräntan och 28,5 baspunkter över motsvarande amerikanska statsobligation. Prissättningen i USD-marknaden fortsätter därmed att ligga på ungefär samma nivå som i SEK-marknaden.

– Vi fortsätter att möta hög efterfrågan i våra USD-transaktioner, med en närvaro från många ledande globala investerare. Detta är positivt och viktigt. Med dessa förutsättningar kan vi i vår tur erbjuda kostnadseffektiva lån för de välfärdsinvesteringar som krävs för att säkra kvalitet och utveckling i kommunsektorn, säger Christian Ragnartz, chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Transaktionsdetaljer: Press Points

För ytterligare information

Christian Ragnartz
Chef Skuldförvaltning
Tel: 070-607 38 34
E-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Tobias Landström
Bitr chef Skuldförvaltning
Tel: 070-586 78 51
E-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Dela