Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Nätverk för Social Hållbarhet – Digitalt frukostmöte: Sociala satsningar i den mindre skalan

Uppmärksamheten kring sociala utmaningar – och åtgärderna för att komma till rätta med dem – tenderar ofta att riktas mot stora och medelstora städer. Diskussionen om social hållbarhet tenderar därmed också att fokusera på det storskaliga perspektivet.

Men det är naturligtvis inte bara där som det pågår ett aktivt arbete för social hållbarhet. Även i mindre samhällen, runtom i landet, spelar sociala satsningar av olika slag en roll för att hantera utmaningar och driva en positiv utveckling.

Två viktiga och intressanta satsningar i den mindre skalan är lokaliserade till Hagby, i Kalmar kommun, och Tanumshede, i Tanums kommun. I Hagby har kommunen kommit långt i genomförandet av en förskole- och skolsatsning för en livskraftig landsbygd. I Tanumshede håller Tanums Bostäder på att genomföra en socialt inriktad renovering för att skapa trygghet och trivsel i ett av sina bostadsområden.

Vilka erfarenheter kan vi ta med oss från dessa exempel? Hur ser dynamiken kring social hållbarhet ut i mindre samhällen? Vad krävs för att lyckas med sociala satsningar i den mindre skalan?

Webbinarium i Zoom

Tid:
15 mars kl 08.15-09.00

Panel:
Maria Engblom
Controller Kalmar kommun
Johan Anund
Bostadssocial samordnare Tanums Bostäder

Anmäl dig här