Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Idag firar Kommuninvest internationella kvinnodagen!

Stina Lantz har gjort en spännande resa på Kommuninvest och är en solklar förebild för alla kvinnor som arbetar hos oss. Med anledning av internationella kvinnodagen har vi gjort en kort intervju med henne där hon delar med sig av sina tankar kring karriär och kvinnligt ledarskap.

När började du på Kommuninvest och hur har din resa sett ut sedan dess?
Jag började på Kommuninvest 2011 som nyexaminerad kommunikatör. Idag har jag mer än 10 års erfarenhet inom bland annat kommunikation, projektledning, förändringsledning och utveckling. Sedan ett år tillbaka är jag Utvecklingschef.

Hur är det att vara kvinna i en ledande position på Kommuninvest?
Jag upplever att det finns en respekt för varandras kompetenser oavsett vilket kön du tillhör och hade det inte funnits det hade jag nog inte varit kvar så länge. Det är klart att det finns situationer när man knyter näven i fickan, men det är speglar mer strukturella utmaningar i samhället än utmaningar som är relaterade till Kommuninvest.

Vilka fördelar finns det med att vara kvinna i ledande position?
Oj vilken svår fråga! Jag tror inte att fördelarna är kopplade till kön utan det handlar nog mer om hur du är som person. Jag tänker aldrig på att jag är en kvinnlig ledare utan jag är en ledare. Nackdelarna däremot är att kvinnor ofta tar på sig mer arbete än det som ligger i vår roll och det behöver vi sluta göra. Boken ”Allt vi inte ser – så påverkas du av det osynliga arbetet – hemma och på jobbet” är mycket läsvärd.

Vad är ditt bästa tips till kvinnor som vill göra karriär i en mansdominerad bransch?
Du kan mer än vad du tror! Låt inte någon, varken du själv eller någon annan, förminska dig och vad du kan. Våga också att vara nyfiken och orädd även utanför ditt expertområde. Jag tycker Pippi uttrycker bra ”Det har jag aldrig provat, så det klarar jag helt säkert”!

Stina Lantz, Utvecklingschef på Kommuninvest.

Dela