Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Ny funktion för beslutsdokument i KI Finans

Nu lanseras en ny funktion för beslutsdokument i KI Finans. Funktionen, som utgör beslutsdelen i den befintliga appen Beslut & Behörighet, innebär att kunderna själva ska ladda upp och länka kommunala beslutsdokument som underlag för lån hos Kommuninvest.

Nästan 100 procent av alla lån hos Kommuninvest tas idag på digital väg. Den nya funktionen ska göra dokumenthanteringen enklare och mer transparent – och blir ännu ett steg framåt i utvecklingen av den digitala låneprocessen.

Med hjälp av funktionen, som blir obligatorisk från början av maj, ska kunderna ladda upp upplånings- respektive borgensbeslut direkt i appen. Det rör sig om upplåningsbeslut för kommun/region samt upplåningsbeslut och borgensbeslut för bolag/stiftelser/kommunalförbund. För varje dokument anges dokumentstyp, belopp och giltighetstid. Vi på Kommuninvest granskar sedan de uppladdade dokumenten. Efter godkännande ska kunden peka på de aktuella beslutsdokumenten vid varje lånetillfälle. Så länge som dokumenten är aktuella kan de användas vid flertalet lånetillfällen. När nya beslut fattas behöver de nya dokumenten laddas upp.

Inför den fulla lanseringen i början av maj går det att redan idag börja använda funktionen för att ladda upp dokument. Den finns alltså tillgänglig i appen. Passa gärna på att göra detta redan nu. Vi har tagit fram en manual som ger en detaljerad guidning genom de olika stegen. Möjligheten, och obligatoriet, att peka på uppladdade dokument vid affärsavslut introduceras först i början av maj. Alla är varmt välkomna att höra av sig med frågor och synpunkter!

Ladda upp beslutsdokumentation i KI Finans – Manual

Dela