Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Ny funktion för beslutsdokument kompletterar den digitala låneprocessen

Nu tas nästa steg i utvecklingen av den digitala låneprocessen. Under våren lanseras en funktion där kunderna själva laddar upp och länkar kommunala beslutsdokument som underlag för lån hos Kommuninvest. Jakob Holm, biträdande utlåningschef och produktansvarig, ser framför sig att funktionen ger en mer effektiv hantering av beslutsdokument samt en ökad transparens mellan Kommuninvest och kund.

 Hur långt har bygget av den digitala låneprocessen kommit i det här läget?

– Det har kommit långt. Efter en successiv uppbyggnad över ett par år är det normala på Kommuninvest nu att låna digitalt. Nästan 100 procent av alla lån tas på digital väg. Som kund kan man se priser, begära offert, genomföra affärsavlut och signera lånehandlingar direkt i KI Finans.

Syftet med digitaliseringen är att erbjuda mer flexibilitet, mindre administration och ökad transparens. Att ta lån ska vara enkelt och effektivt – med snabba flöden och korta ledtider genom processen.

Hur fungerar den nya funktionen för beslutsdokument?

 Sedan tidigare finns det en app i KI Finans som heter Beslut & Behörigheter. Appen har två funktioner. Behörighetsfunktionen finns redan tillgänglig för samtliga kunder. Den innebär att du som kund kan styra vem inom den egna organisationen som kan bekräfta ett digitalt affärsavslut.

Beslutsfunktionen lanseras under våren. Den blir preliminärt obligatorisk i början av maj. Funktionen innebär att du som kund laddar upp de beslutsdokument som ska fungera som underlag för ett lån hos Kommuninvest. Detta gäller upplånings- respektive borgensbeslut. I de flesta fall rör det sig om två dokument. För varje dokument anges dokumentstyp, belopp och giltighetstid.

Vi på Kommuninvest granskar de uppladdade dokumenten. Efter godkännande ska du som kund peka på de aktuella beslutsdokumenten vid varje lånetillfälle. Så länge som dokumenten är aktuella kan de användas vid flertalet lånetillfällen. När nya beslut fattas behöver de nya dokumenten laddas upp.

Vad är poängen med den nya funktionen?

Vår ambition är att främja enkelhet och transparens. Det blir en ny hantering att som kund ladda upp de egna beslutsdokumenten. Men detta behöver alltså endast göras första gången och när nya beslut fattas. Däremellan är det bara att peka på existerande dokument. Upplägget blir också mycket transparent. Som kund har du hela tiden full koll på din dokumentation hos Kommuninvest.

För oss på Kommuninvest ger den nya funktionen en minskad administration. Detta innebär i förlängningen att vi kan pressa räntorna till kund.

Genom utvecklingen av den digitala låneprocessen har kundernas återkoppling mestadels varit klart positiv. Kunderna har anpassat sig snabbt och har uppskattat att processen steg för steg blivit allt smidigare.

Vad händer nu?

Vi återkommer inom kort med en mer utförlig information samt en bekräftelse av exakt startdatum. Vi kommer att bistå med instruktioner och utbildning. Vi svarar naturligtvis också gärna på frågor. Alla är varmt välkomna att höra av sig!