Laddar Evenemang

Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Extra Medlemssamråd om hantering av riskskatten

Detaljer

Datum:
14 oktober
Tid:
13:00 - 15:00
Evenemang Kategori:

Regeringen har lagt ett förslag om en så kallad riskskatt för banker och andra kreditinstitut. Förslaget fanns med i den budgetproposition som regeringen presenterade 20 september och kommer behandlas i riksdagen under hösten. Beslut om riskskatten fattas sannolikt i november.

Enligt förslaget omfattas Kommuninvest fullt ut av den nya skatten. Det innebär att en extra skattekostnad på ca 280 miljoner kr för 2022 och ca 330 miljoner kr från 2023 och framåt skulle påföras verksamheten. Detta vore en genomgripande förändring av de ekonomiska förutsättningarna för Kommuninvest och dess medlemmar.

Med syfte att diskutera hur riskskatten och dess konsekvenser ska hanteras av Kommuninvest arrangerar vi i mitten av oktober extra medlemssamråd. Dessa sker i digitalt format. Riskskatten är den enda punkten på dagordningen. Inbjudna är, precis som vid ordinarie medlemssamråd, förtroendevalda och nyckeltjänstepersoner i alla medlemskommuner och -regioner.

Mer information