Laddar Evenemang

Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Finansforum

Detaljer

Datum:
22 september
Tid:
14:00 - 15:00
Evenemang Kategorier:
,

Konjunkturutveckling med frågetecken: Går vi mot ljusare tider?

Efter en period med vikande konjunktur, och ett särskilt svagt 2023, indikerar de flesta prognoser att ekonomin vänder uppåt över kommande år. Med fallande inflation och stabiliserade räntenivåer börjar makroförutsättningarna se bättre ut igen.

Samtidigt finns det flera osäkerhetsfaktorer att ta med i beräkningen. Det ryska invasionskriget mot Ukraina rasar för fullt. Bankturbulensen under våren, med start i Silicon Valley Bank, har visat på svagheter i det finansiella systemet. Hårt pressade fastighetsbolag verkar, kanske särskilt i Sverige, kunna utgöra en risk för den finansiella stabiliteten.

Vart är det i detta läge rimligt att förvänta sig att konjunkturutvecklingen tar vägen? Hur ljus är egentligen framtiden?

Hur kan makrodynamiken komma att påverka kommunsektorn? Kommer skatteunderlagsutveckling och andra viktiga parametrar att över tid göra det lättare eller svårare för kommuner och regioner att få den ekonomiska ekvationen att gå ihop?

Panel:
Annika Winsth, chefekonom Nordea
Annika Wallenskog, chefsekonom SKR

Mer info och anmälan