Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Boden Business Park

Projektbeskrivning

Boden Business Park är Bodens näringslivspark och här finns redan idag många branscher representerade. Nu har nästa steg tagits i det strategiska arbetet med Bodens fortsatta näringslivsutveckling genom byggnaden Verkstan som invigdes 27 februari 2020. Byggnaden är 5400 m2 stor och består av tre huskroppar som bildar en byggnad. Huskropp ett och tre är tre våningar och mellan dessa, huskropp två, en stor öppen ljusgård.

I byggnaden finns restaurang, konferensanläggning, gym, utbildningar inom kreativa näringar, spelutvecklingsbolag, co-working ytor, spelinkubator och utrymme för ytterligare företagsetableringar. En kreativ, familjär och levande miljö som redan nu kallas ”Norrlands största vardagsrum”. Projektet har utvecklats i samverkan med Skanska med flera i ett s.k. Partneringprojekt.

Byggnaden har förberetts för att certifierats enligt Miljölbyggnad 3.0, nivå Silver. Man har också bl.a. installerat 3eFlow i gymmets duschar. 3eFlow är ett s.k intelligent tappvattensystem, som minskar både vatten och energiförbrukningen. Ledningarna är alltid tomma när dom inte används vilket minimerar risken för att legionellabakterier ska kunna bildas.

Låntagare: Boden Science Park Fastighets AB

Medlem: Bodens kommun

Investeringen avser: Nya byggnader

Lånebelopp: 180 000 000 kr

Projektkategorier: Gröna byggnader, Energieffektivisering

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt