Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Ebo bygger sitt första miljöcertifierade hus i Eslöv

Projektbeskrivning

På Norregatan i centrala Eslöv bygger Ebo 81 lägenheter med karaktär och spännande attribut, som takterrass eller lägenhet i tre plan. Tre olika huskroppar bildar tillsammans ett kvarter på absolut toppenläge för dig som vill ha nära till det mesta.

Den högsta huskroppen blir på sju våningar och den lägsta på tre, den rymmer fem radhus. Alla lägenheter blir tillgängliga med hiss och får en genomgående hög standard när det gäller materialval, inredning och energiförbrukning. Balkong eller takterrass kommer att finnas i så gott som alla lägenheter.

Lägenheterna blir olika till utformningar och storlekar, från ett upp till fem rum och kök. Till de största lägenheterna hör radhusen på fem rum och kök. Förutom lägenheter och lokaler planeras ett mindre antal parkeringsplatser, varav några kommer vara under tak.


Miljöcertifierat boende

Fastigheten ”Slaktaren” (döpt efter kvarteret Slaktaren) blir Ebos första miljöcertifierade hus, certifierat enligt Miljöbyggnad, nivå silver. Det innebär högt ställda krav på energiförbrukning, innemiljö, byggmaterial, sunda material och ljusinsläpp.

Med bara några minuters promenad till tågstationen är det ett perfekt läge för tågpendling. Till Lund kommer du med tåg på nio minuter. Vi kommer också att erbjuda en bilpool i kvarteret som gör det ännu enklare att göra miljövänliga och hållbara val i vardagen.

Låntagare: Eslövs bostads AB

Medlem: Eslövs kommun

Investeringen avser: Bostadshus

Lånebelopp: 200 000 000

Projektkategori: Gröna byggnader

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt