Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Energieffektivisering av ishall

Projektbeskrivning

Ishallen i Hudiksvall är byggd 1989. Den har en unik konstruktion som passar bra in i stadens historia. För att minska sitt klimatavtryck har man bestämt sig för att bygga om delar av ishallen, så att föreningar kan fortsätta att bedriva sin viktiga verksamhet i bra miljö.

De ska göra en ny ispist i ishallen med miljövänligare kylslingor som kyler och håller kylan bättre. Det minskar energiåtgången. Ny kylanläggning med smartare och effektivare kompressorer som drar mindre el. Detta minskar driftskostnaderna rejält. Möjlighet till fjärrstyrning och övervakning av maskinens driftprestanda i realtid ökar möjligheten att precis rätt mängd energi förbrukas vid varje tillfälle. Frekvensstyrda utrustningar gör att energiåtgången minskar.

En ny avfuktningsanläggning för att ge en bättre inomhusmiljö överlag.

Ombyggnaden kommer att genomföras med start våren 2021och kan sträcka sig till 1 september 2021.

Vi kommer efteråt att förbruka nästan 700 000 kWh mindre el, för att göra samma sak och hålla öppet lika länge. Det motsvarar 28 svenska villors hela årsförbrukningar. Det är alltså betydande besparingar.

Låntagare: Glysisvallen AB

Medlem: Hudiksvalls kommun

Investeringen avser: Energieffektivisering av ishall

Lånebelopp: 15 000 000 kr

Projektkategori: Energieffektivisering

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt