Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Trygg och social boendemiljö leder till fullbeläggning

Projektbeskrivning

På norra Arnö i Nyköping ligger Myntan, ett äldre- och trygghetsboende, Nyköpings senaste. Trygghetsboendet har 42 lägenheter och är Nyköpings första. Det erbjuder en trygg och social boendemiljö som mycket snabbt attraherade till fullbeläggning.

I samma hus ligger även äldreboendet med 104 bostäder. Det har ersatt tidigare äldreboenden som dragits med miljöproblem för personal och boende. Restaurang, samlingssal, mötesplatser, trädgård och innergård är en del av boendekvaliteterna som skapar många möjligheter till möten och olika sinnesupplevelser. Myntan är byggt med möjligheter att vidareutvecklas utifrån framtida behov.

Bostadsområdet Arnö där Myntan ligger, är sjönära vid Nyköpingsåns mynning. Ett populärt och lummigt område under stor tillväxt med en blandning av såväl flerfamiljshus som villabebyggelse.

Låntagare: Nyköpings kommun

Medlem: Nyköpings kommun

Investeringen avser: Trygghets- och äldreboende

Lånebelopp: 286 000 000

Projektkategori: Gröna byggnader

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt