Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Lokal samverkan

Våra samarbeten finns inom tre huvudinriktningar; utbildning, kultur och innanförskap.

Kommuninvest arbetar inte med sponsring i traditionell mening utan söker samarbetspartner som har ett uttalat samhällsengagemang och värderingar som matchar våra.

Vi har fokus på verksamheter som har utvecklingsvilja och arbetar med utbildning, kultur och innanförskap. Det är viktigt att våra samarbetspartners arbetar med mångfald och har ett sunt synsätt när det gäller etik, kön, etnisk bakgrund, ålder samt ekonomiska och prestationsmässiga förutsättningar.

Ansökan

David Ljung
010-470 87 20
david.ljung@kommuninvest.se

Riktlinjer

Lokal samverkan – riktlinjer och kriterier för samarbete

Aktuella samarbeten

Tegelbruket (allaktivitetshus)


Här genomförs läxläsning för gymnasieungdomar med invandrarbakgrund två kvällar i veckan. För att få kvalitet i arbetet har vi engagerat studenter från Örebro universitet. Utöver att få hjälp med studierna finns även möjlighet att ställa frågor till studenterna och tala om möjligheter och framtid. De studenter som har engagerats från universitetet har fått en specialträning i samband med detta uppdrag.

OpenART (konstverksamhet)


Här riktas delar av Kommuninvest satsning speciellt till unga i åldrarna 15–20 år som under konstnärsledning får skapa sina egna konstverk i stället för att vara passiva. Do-It-Yourself (DIY) ARTLAB är ett utbildningsinitiativ framtaget för att stärka unga indi­vider till mer mod och självkänsla i olika sociala sammanhang, hitta kreativitetstänkande genom nyfikenhet och glädje. En stor vinning ses i att ungdomar från olika delar av Örebro, och med förutsättningar, får mötas och utvecklas tillsammans.

Kooperativet Vivillalla.


Satsningen har fokus på unga kvinnor med invandrarbakgrund som bor i Örebrostadsdelen Vivalla. Målsättningen är att insatsen ska bidra till att kvinnorna ska vandra från försörjningsstöd till ett läge där dom kan försörja sig själva. Huvudpartners i detta koncept är Kommuninvest, Sparbanksstiftelsen Nya och Västerporten Fastigheter.

Karlslund United


I Karlslund United Örebro kan alla som har en funktionsnedsättning vara med och spela fotboll. Här spelar inte åldern någon roll, utan här träffas alla som vill för att träna och spela fotboll. Både tjejer och killar är välkomna. Klubben spelar också matcher i Stockholmsserien, där alla lag har spelare med olika funktionsnedsättningar.