Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Besöker du vårdcentralen ibland? Åker kollektivt om dagarna? Har barn på en förskola? I så fall är det högst sannolikt att Kommuninvest möjliggjort investeringen som ligger bakom.

Vi bidrar till Sveriges utveckling med en lika fantastisk som enkel idé: Fler kommuner får bättre lånevillkor tillsammans, än var och en för sig. Sedan 1986 har idén bidragit till att sänka svenska kommuners lånekostnader med miljardbelopp. Vi är drygt 100 personer som tror på det vi gör, har en balansomslutning på över 400 miljarder, har Sveriges kommuner och regioner som uppdragsgivare och världen som arbetsplats.

Här finns de med examen, de med dubbelexamen, två doktorer i nationalekonomi och två doktorer i matematik men framförallt finns möjligheten att hela tiden utvecklas och bli bättre.

Med det ena benet i kommunsektorn och det andra i världens finansmarknader kan man lugnt säga att ingen dag är den andra lik på Kommuninvest.

Lediga tjänster

Vi har inga lediga tjänster i nuläget, men låt inte det stoppa dig.

Vill du vara med och digitalisera Kommuninvests affärsmodell?

Kommuninvest står, precis som många andra företag, inför en stor utmaning när det gäller digitalisering. Vi behöver kunna möta förändrade kundbeteenden och en snabb förändringstakt. Vi behöver vara nyfikna och intresserade av våra kunders utmaningar och vi måste våga testa nya idéer. Vi vet inte hur världen ser ut om 5, 10 eller 30 år men vi måste börja röra oss i rätt riktning redan nu. Vill du följa med på resan?

Våra medarbetare berättar


”Jag är ansvarig för vår utlåningsverksamhet och är chef för kundgruppen. Vi har nästan 800 kunder. Det roligaste med mitt jobb är alla möten med människor! Tillsammans med mina medarbetare ska vi lyhört möta kunderna och deras behov.” 

Björn Söderlundh, Utlåningschef (HoL)

”Bolaget är som en liten bank. Det är kul att följa hela kedjan: vi tar in pengar, förvaltar och lånar ut dem till kommunerna, som sedan använder dem till att upprätthålla välfärden i samhället.”

Tobias Landström, Biträdande Chef för Skuldförvaltning

Att bo och arbeta i Örebro

I Örebro är det lätt att kombinera en spännande karriär med ett bra liv.  För dig som vill ta plats och göra karriär på en lokal eller global arbetsplats är Örebro en perfekt stad. Här kan du förverkliga dina idéer och skapa ett liv i en stad där du hela tiden är nära världen och nära ett härligt, tryggt och roligt liv utanför jobbet. I Örebro får du mer tid över och mer bostad för pengarna. 

Några av våra medarbetare pendlar till Örebro från till exempel Stockholm och Eskilstuna. Vissa har blivit lockade av staden och livsstilen och flyttat hit.

”Att få arbeta med avancerad bank- och finansjuridik i en intressant miljö och med bra kollegor utan att behöva bo i Stockholm är ovanligt. På Kommuninvest får jag göra just det. Att allt är nära i Örebro ger mig mer tid till livet vid sidan av jobbet. Stockholm är ändå nära när jag längtar hem.” 

Jonas Berglund, Affärsjurist

”Att jobbpendla med tåg till Örebro fungerar supersmidigt. Restiden kan användas för arbete, det är bekvämare än pendeltåg/ tunnelbana, och kontoret ligger bara 5 min från stationen. Dessutom är det en vacker promenad!” 

Björn Bergstrand, Hållbarhetschef