Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Fortsatt utveckling av den digitala låneprocessen

Den digitala låneprocessen i KI Finans har successivt byggts upp över de senaste åren. Det är nu möjligt att låna hos Kommuninvest på helt digital väg. Samtidigt fortsätter utvecklingsarbetet. Det finns alltjämt några punkter där processen ska förbättras.

Digitaliseringen har starka fördelar. Den gör det enkelt och effektivt för kunderna att låna – med mer flexibilitet, mindre administration och ökad transparens. Den gör det också möjligt för Kommuninvest att pressa priserna. Ju mer av lånehanteringen som sker digitalt, desto lägre blir de kostnader som genom räntan tas ut från kund.

 

Positiv trend för digitala affärsavslut

Introduktionen av den digitala processen innebär en viss omställning. Det är dock tydligt att kunderna är med på noterna. Andelen affärsavslut som görs digitalt har ökat snabbt och stabilt över det senaste dryga året. I november-december 2021 var andelen digitala affärsavslut uppe i omkring 75 procent. Den givna inriktningen är att nå upp till nära 100 procent. Dit är det en bit kvar. Men den positiva trenden visar att en mycket långtgående digitalisering ligger inom räckhåll.

 

Behörighetsfunktion på plats

I höstas introducerades en ny app, KI Finans Beslut & Behörigheter, som ska ha två funktioner. Den första av dessa, Behörigheter, finns sedan ett par månader tillbaka fullt tillgänglig för samtliga kunder. För den som ännu inte börjat använda den är det hög tid att göra det nu. Funktionen innebär att man som kund fastställer vilka personer i den egna organisationen som ska vara behöriga att göra affärsavslut – och därmed ha möjlighet att genomföra affärsavsluten digitalt. Funktionen ger ökad tydlighet och en mer effektiv administration, för både kunden och Kommuninvest.

 

Funktion för beslutsdokument tas fram under året

Den andra funktionen i denna app, Beslut, kommer att utvecklas under året. Den ska göra det möjligt att ladda upp och länka kommunala beslutsdokument som underlag för lån hos Kommuninvest. Kunden lägger in de beslutsdokument som ger det formella stödet för att ta upp lån. Vid varje lånetillfälle identifieras sedan det eller de dokument som gäller för just det lånet. Även här är ambitionen att öka tydligheten och effektivisera administrationen – för kunden och Kommuninvest.

Det finns alltjämt ett fåtal kunder som inte skrivit på det nya användaravtalet. Där är det viktigt att i närtid komma till skott. Avtalet är en grundförutsättning både för digitalt affärsavslut och den nya appen.

Hör gärna av dig till din finansrådgivare eller KI Finans kundservice om du har frågor eller synpunkter!

Kontakta oss

Utbildning: Digitala låneprocessen