Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Nätverk för Social Hållbarhet – Digitalt frukostmöte: Hur kan man räkna på effekter av sociala investeringar?

För den som investerar i social hållbarhet är det viktigt att, på förhand, anstränga sig för att bedöma och beräkna förväntade effekter och att, efter genomförandet, kunna mäta och följa upp de faktiska effekterna.

Runtom i landet utvecklas metoder för att konkret räkna på resultaten av sociala satsningar. Det handlar om att klargöra ekonomiska och andra konsekvenser för den organisation som genomför satsningen. Hur ser plus- och minussidorna ut? Det handlar även om att klargöra konsekvenserna för den identifierade målgruppen. Får de det bättre?

Karlshamnsbostäder har precis beviljats ett Lån för Social Hållbarhet för en satsning där fysiska investeringar, för att höja standarden i boende och utemiljö, kombineras med bo-sociala insatser för minskad segregation och ökad jämlikhet. För denna satsning har man gjort effektkalkyler för både företagsekonomi och målgrupp. Inom det Vinnova-finansierade projektet ”Räkna med hållbarhet”, som koordineras av Svenska Bostäder och där konsultbolaget Ramboll bidrar till analysen, tittar man närmare på hur det är möjligt att inkludera sociala investeringar i en företagsekonomisk kalkyl och att klargöra den ekonomiska lönsamheten av dem över tid.

Hur gör man för att räkna på sociala effekter? Vilka är möjligheterna – och var finns eventuella fallgropar? Vilka är de bästa tipsen till den som vill komma igång?

Webbinarium i Zoom

Tid:
24 mars kl 08.15-09.00

Panel:
Therese Ericsson
Ekonomichef Karlshamnsbostäder
Gideon Watchefo
Senior consultant Ramboll

Anmäl dig här

Dela