Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Webbinarium: Industriboomen i norr – hur ska samhället mobiliseras?

Norra Sverige har blivit ett skyltfönster för klimatomställningen av industrin. Mycket stora investeringar sker i ett högt tempo på flera olika platser och alla med ett långsiktigt perspektiv.

Denna gröna industriboom är en betydande utmaning för det omgivande samhället. En rad olika samhällsfunktioner, där ansvaret i viss mån är delat mellan politiska/administrativa nivåer, behöver skalas upp och anpassas till de nya förutsättningarna. Det handlar om allt från infrastruktur och bostäder till utbildning och forskning.

Hur hanterar hela samhällsapparaten – med statlig förvaltning, regioner och kommuner – en så kraftfull omställning? Hur fungerar koordineringen? Hur förmår statliga resurser att ställa om? Och hur klarar kommuner som tidigare befunnit sig i stagnation en snabb expansion?

Plats: Webbinarium i Zoom
Tid: 28 mars kl 13.00-14.30

Inledning

Peter Larsson
Regeringens samordnare för samhällsomställning vid större företagsetableringar och företagsexpansioner i Norrbotten och Västerbotten

Kommentarer

Kristina Jonäng
Regionråd och ordförande i regionutvecklingsnämnden, Västra Götalandsregionen
Claes Nordmark
Kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Boden samt ordförande Norrbottens Kommuner

Vi som har tagit initiativ till detta webbinarium, och den webbinarieserie där det ingår, vill bidra till att en kvalificerad och konstruktiv diskussion om strukturfrågorna inom offentlig sektor hålls vid liv. Om du får denna inbjudan som KSO/RSO – skicka då gärna vidare i din organisation! Övriga inbjudna får naturligtvis gärna sprida inbjudan i sina nätverk!

Välkommen!

Niklas Karlsson, Barbro Holmberg, Mats Svegfors, Sören Häggroth, Eva Eriksson och Peter Larsson

En del i Kommuninvests verksamhet handlar om att stötta och facilitera forskning, kunskapsutveckling och diskussion kring kommunsektorns långsiktiga bärkraft. Detta webbinarium ingår i det arbetet.

Anmäl dig här

Dela