Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Stöd till UNHCR:s arbete i Ukraina

Den ryska invasionen av Ukraina har skapat en mycket svår humanitär situation. Många människor befinner sig på flykt – både inom landet och i andra länder. Inte minst drabbas familjer och barn.

UNHCR, FN:s organ för flyktingar världen över, har sedan lång tid tillbaka ett väletablerat arbete i Ukraina. Insatserna håller nu på att snabbt trappas upp för att det ska gå att möta den akuta utvecklingen. Mycket handlar för närvarande om nödhjälp i stunden, men det finns också ett långsiktigt perspektiv i det som görs.

Kommuninvest Ekonomisk förening går nu in med ett stöd, i form av en ekonomisk gåva på 30 000 kronor, till UNHCR:s arbete i Ukraina. Detta är en extraordinär och mycket allvarlig utveckling som har avgörande betydelse även i Sverige. För Kommuninvest är det angeläget att åtminstone bidra med något i den starka mobilisering som nu pågår för befolkningen i ett krigshärjat land.

Sverige för UNHCR om Ukraina