Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Charlotte Billgren ny ledamot i Miljökommittén

Inför hösten sker det ett par förändringar i Kommuninvests Miljökommitté. Charlotte Billgren, hållbarhetschef på Tekniska verken i Linköping, går in som ny ledamot. Marta Fallgren, miljöchef i Region Uppsala, lämnar kommittén efter en uppskattad insats över ett flertal år.

Kommuninvests Miljökommitté ansvarar bland annat för att granska och godkänna ansökningar om Gröna lån. I kommittén ingår ett antal oberoende miljö- och klimatspecialister från olika delar av kommunsektorn. Efter beslut i Kommuninvests bolagsstyrelse görs nu ett par förändringar i kommitténs sammansättning.

Charlotte Billgren, hållbarhetschef på Tekniska verken i Linköping, ansluter till kommittén som ny ledamot. Tekniska verken är ett av Sveriges största kommunala bolag, med tjänster inom exempelvis elnät, avfall, biogas, VA, fjärrvärme, bredband och belysning. Hon är nationalekonom från Luleå tekniska universitet med en tvärvetenskaplig doktorsexamen från Linköpings universitet. Hon har tidigare arbetat på Energimyndigheten och Transportstyrelsen. I sin nuvarande roll som hållbarhetschef driver hon ett aktivt hållbarhets- och taxonomianpassningsarbete i en mångsidig verksamhet.

– Jag ser fram emot arbetet i Miljökommittén tillsammans med övriga ledamöter, speciellt i en tid när stora klimat- och miljöinvesteringar behöver göras för att klara samhällsomställningen, säger Charlotte Billgren.

– Vi är glada för Charlottes inträde i Miljökommittén. Charlottes kompetens är ett viktigt tillskott i arbetet med att utveckla ramverket för grön finansiering, säger kommitténs ordförande Susanne Möller Arneborg.

Marta Fallgren, miljöchef i Region Uppsala, som deltagit i kommittéarbetet sedan starten 2015, har begärt utträde och lämnar kommittén efter en uppskattad insats.

Efter förändringarna ser kommittén ut som följer:

  • Susanne Möller Arneborg, strategisk samhällsplanerare, Borås Stad (ordförande)
  • Andreas Hagnell, handläggare/expert miljö och energi, SKR
  • Hanna Ryman, hållbarhetsstrateg, Örebro kommun
  • Lisa Järner, enhetschef Samordning för hållbarhet, Mölndals stad
  • Charlotte Billgren, hållbarhetschef, Tekniska verken

 

För ytterligare information

Björn Bergstrand
Hållbarhetschef
Tel: 070-886 94 76
E-post: bjorn.bergstrand@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-post: david.ljung@kommuninvest.se