Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest emitterar 3,5 miljarder kronor i ny grön obligation

Kommuninvest lånade idag upp 3,5 miljarder kronor i en ny grön obligation. Detta var den 16:e gröna transaktionen i ordningen. Obligationen emitterades i SEK och har förfall 2025-09-01.

Efter denna transaktion har Kommuninvest totalt ca 67 miljarder kronor utestående i nio gröna obligationer – varav sex i SEK, två i USD och en i EUR.

Intresset från investerarna var stort. Orderboken bestod av 28 svenska och internationella investerare. Transaktionen prissattes 4 baspunkter under swapräntan.

– Våra gröna obligationer fortsätter att vara mycket efterfrågade. Det var glädjande att se en så stor och diversifierad orderbok, inklusive flera av de ledande investerarna inom hållbar finansiering. Så långt har dessa obligationer, via våra Gröna lån, bidragit till att finansiera över 550 gröna investeringsprojekt inom kommunsektorn i Sverige, säger Christian Ragnartz, chef för Skuldförvaltning på Kommuninvest.

Transaktionsdetaljer: Press Points

För ytterligare information

Christian Ragnartz
Chef Skuldförvaltning
Tel: 070-607 38 34
E-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Tobias Landström
Bitr chef Skuldförvaltning
Tel: 070-586 78 51
E-mail: tobias.landstrom@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Dela