Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Frohm och Langby nya ordföranden på Kommuninvest

I samband med den föreningsstämma som Kommuninvest genomförde på torsdagen blev det byte på båda ordförandeposterna inom organisationen.

Till ny styrelseordförande för Kommuninvest Ekonomisk förening valdes Linda Frohm. Hon är bland annat gruppledare för Moderaterna i Kalix kommun och oppositionsråd i Region Norrbotten. Hon tar över efter Göran Färm, som har hållit i ordförandeklubban de gångna åtta åren.

Till ny styrelseordförande för kreditmarknadsbolaget Kommuninvest i Sverige AB valdes Erik Langby. Han har för närvarande, bland aktuella uppdrag, rollen som kommunfullmäktiges ordförande i Sigtuna kommun och har tidigare bland annat varit kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun. Han tar över efter Ellen Bramness Arvidsson, som har lett styrelsearbetet sedan 2013.

– Det är både hedrande och glädjande att få detta uppdrag. Jag ser nu fram emot att, med en mycket kompetent styrelse, fortsätta att utveckla den kommunala samverkan som Kommuninvest i grunden bygger på. För att säkra och stärka den positiva dynamiken i organisationen behöver vi hela tiden blicka framåt och tänka nytt, säger Linda Frohm.

– Det ska bli mycket inspirerande att, tillsammans med skickliga och kloka styrelsekollegor, se till att förvalta detta förtroende. I en föränderlig miljö, där den tekniska och regulatoriska utvecklingen sker i snabb takt, behöver vi jobba hårt och proaktivt för att alltid vara fokuserade, effektiva och lyhörda för kundernas behov, säger Erik Langby.

För ytterligare information

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Dela