Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Kommuninvest emitterar 500 miljoner EUR i ny grön obligation

Kommuninvest lånade idag upp 500 miljoner EUR (ca 6,0 miljarder SEK) i en ny grön obligation. Detta var den 20:e gröna transaktionen så långt.

Efterfrågan på den nya obligationen, som har förfall 2027-12-08, var stark. Orderboken inkluderade 58 investerare, med bud på totalt över 1,3 miljarder EUR. Transaktionen prissattes 8 baspunkter under swapräntan.

Efter denna transaktion har Kommuninvest totalt 66 miljarder SEK utestående i 10 gröna obligationer – varav fem i SEK, en i USD och fyra i EUR.

– Vi bygger upp en allt större närvaro i EUR-marknaden. Sedan början av förra året har vi med goda resultat emitterat fyra gröna EUR-obligationer. Detta är ett positivt steg framåt både för vår upplåning och vårt hållbarhetsarbete som bidrar till att främja den gröna omställningen inom kommunsektorn, säger Märta Petrini, skuldförvaltare på Kommuninvest.

Transaktionsdetaljer: Press Points

För ytterligare information

Christian Ragnartz
Chef Skuldförvaltning
Tel: 070-607 38 34
E-mail: christian.ragnartz@kommuninvest.se

Märta Petrini
Skuldförvaltare
Tel: 070-557 72 57
E-mail: marta.petrini@kommuninvest.se

David Ljung
Kommunikationschef
Tel: 073-068 45 45
E-mail: david.ljung@kommuninvest.se

Dela