Laddar Evenemang

Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Workshop: Stödpaket till näringslivet – hur har det gått?

Detaljer

Datum:
9 oktober
Tid:
13:00 - 14:30
Evenemang Kategorier:
,

Många kommuner och regioner sjösatte i början av krisen åtgärdspaket för att stödja det lokala/regionala näringslivet. Paketen varierar en del i sin utformning. Huvudfokus ligger typiskt sett på att förbättra företagens likviditet samt på att förenkla och frigöra tid. Det handlar bl a om anstånd för företagen med betalningar av fakturor och lokalhyror, extra snabb betalning av företagens leverantörsfakturor, generösa regler för företagens av- och ombokningar av möten och event samt minskad belastning på företagen i tillstånds- och tillsynsprocesser. Förekommer gör också exempelvis hyresrabatter och presentkort till den egna personalen för användning hos lokala/regionala näringsidkare.

Frågan är nu, några månader senare, vad stödpaketen har gett för effekt. I vilken utsträckning har de gjort skillnad för näringslivet? Vilka lärdomar bör kommuner och regioner ta med sig? Hur bör de arbeta vidare med näringslivsstödet?

Anmäl dig här

Om Finansforum