Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

PRESSMEDDELANDE: Open Art ingår samarbete med Kommuninvest

Utomhusutställningen Open Art får stöd av ett av Sveriges största kreditinstitut. Det står klart sedan kommunsektorns störste långivare Kommuninvest, med huvudkontor i Örebro, bestämt sig för ett partnerskap med Open Art som sträcker sig fram till och med 2017.

– Open Art är en markör för Örebro kommuns energi och vilja att skapa verksamheter av världsklass. Bra kultursatsningar ger kraft, inspiration och respekt för oliktänkande. Vi gör denna satsning för att bli än mer attraktiva som arbetsgivare, säger Kommuninvests VD Tomas Werngren.

Kommuninvest grundades i Örebro 1986 och har sedan dess växt till att bli det största kreditinstitutet i Sverige med huvudkontor utanför Stockholm.

– För alla som väljer att ha sitt huvudkontor utanför Stockholm är det avgörande att erbjuda nuvarande och framtida anställda ett attraktivt alternativ. Partnerskapet med Open Art ingår i vår satsning på verksamheter som utvecklar utbildning, kultur och innanförskap. För oss är det viktigt att som arbetsgivare ta ett ansvar för regionens utveckling, säger Tomas Werngren

 

Om Open Art

Örebro Open Art är en utomhusutställning i Örebro som förändrar gatubilden i stadens centrum under några sommarmånader. Kultur- och konstevenemanget drivs av Örebro kommun med stöd av Örebro konsthall, Region Örebro län, Adolf Lindgrens stiftelse och det lokala näringslivet. Open Art är ett återkommande evenemang som arrangerats 2008, 2009, 2011. 2013 och 2015. År 2015 deltog ett 70-tal konstnärer från ett 20-tal länder med konstverk på oväntade platser i de centrala delarna av staden. Open Art syftar till att iscensätta okonventionella och nyskapande möten med konsten, som nu tagit steget ut i det offentliga rummet för att möta en större publik. Nästa Open Art äger rum 2017.

 

Om Kommuninvest

Kommuninvest är en kommunal samverkan för effektiv och hållbar finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor, sjukhus m.m. Tillsammans får vi bättre lånevillkor än var och en för sig. Sedan starten 1986 har samarbetet sparat miljardbelopp åt sina medlemmar i form av lägre räntor.  För närvarande är 272 kommuner och 9 landsting/regioner medlemmar i denna frivilliga samverkan.

Med en balansomslutning på cirka 350 miljarder är Kommuninvest kommunsektorns största kreditgivare och Sveriges sjätte största kreditinstitut. Huvudkontoret finns i Örebro.

 

För mer information

Björn Bergstrand, Chef för Medierelationer, Kommuninvest i Sverige AB, mobil: 070-886 94 76, bjorn.bergstrand@kommuninvest.se