Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Region Västernorrland går in som ny medlem i Kommuninvest

Kommuninvest välkomnar Region Västernorrland som ny medlem. Det innebär att Kommuninvest Ekonomisk förening nu har 295 medlemmar: 280 kommuner och 15 regioner.

Region Västernorrlands medlemskap i Kommuninvest är starkt kopplat till regionens sedan tidigare beslutade investering i om- och tillbyggnaden av Rättspsykiatriska Regionkliniken i Sundsvall. Medlemskapet i Kommuninvest ger regionen tillgång till ytterligare en finansieringskälla som dessutom på sikt kan halvera lånekostnaderna.

– Medlemskapet i Kommuninvest säkerställer vårt behov av ett stabilt och långsiktigt partnerskap för de finansieringsbehov regionen har både på kort sikt och lång sikt. Det finns en bred politisk samsyn kring vårt beslut om medlemskapet tack vare de goda erfarenheter och den relation som under lång tid funnits mellan regionens kommuner och Kommuninvest, säger Glenn Nordlund, regionstyrelsens ordförande i Region Västernorrland.

– Jag ser fram emot att vi i och med medlemskapet kommer få flera tydliga mervärden i form av all den kompetens och erfarenhet som Kommuninvest har. Dessutom kommer tillgången till Kommuninvests olika tjänster och verktyg kunna underlätta administration och beslutsfattande kring vår externa finansiering, något som för en liten region som oss är oerhört viktigt, säger Dick Rytterdahl, ekonomidirektör i Region Västernorrland.

– Det är väldigt positivt att Region Västernorrland har valt att gå med. Varje ny medlem gör oss ännu starkare tillsammans när det gäller att kunna erbjuda stabil och kostnadseffektiv finansiering av investeringar i kommunsektorn, säger Linda Frohm, styrelseordförande för Kommuninvest Ekonomisk förening.

Dela