Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Det gröna blir det nya normala

Igår genomfördes det fjärde webbinariet i Kommuninvests digitala Finansforum.

Denna gång riktades fokus mot hållbarhetsfrågorna. Kommuninvests Gröna lån fyllde 5 år i juni. Utvecklingen så långt har varit mycket positiv. Hur ser det nu ut framöver? Hur mycket grönare ska vi bli – i kommunsektorns investeringar och hela samhället?

Panelen bestod av Johan Kuylenstierna, vice ordf Klimatpolitiska rådet, Marta Fallgren, miljöchef Region Uppsala, Jonas Högset, chef för Fastighet och Boende Sveriges Allmännytta och Björn Bergstrand, hållbarhetschef Kommuninvest.

En central slutsats var att vi kan och måste bli betydligt grönare än vi är idag. Den positiva trenden behöver aktivt och kraftfullt drivas på. Det är inte lätt att säga hur lång tid det tar, men på lite sikt måste det gröna bli det nya normala.

Webbinariet kan ses i sin helhet på YouTube.

Nästa webbinarium på hållbarhetstemat arrangeras 20 oktober: ”Lån för Social Hållbarhet: Hur lyfter vi de sociala investeringarna?”.

Finansforum