Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Bred satsning för att lyfta miljonprogramsområde

Projektbeskrivning

Karlshamnsbostäder ska under en 3-års period genomföra ett brett åtgärdsprogram för att lyfta ett av sina miljonprogramsområden.

 

Det handlar om fysiska investeringar för att höja standarden i såväl boende som utemiljö. Det ska bland annat göras stambyten, inre lägenhetsunderhåll och fasadrenoveringar samt förbättrade lek- och aktivitetsområden för barn och unga.

 

Det handlar även om att göra en förstärkning av en rad bo-sociala insatser för minskad segregation och ökad jämlikhet. Målgrupperna är främst kvinnor, äldre, barn och ungdomar. Bland de aktuella insatserna finns kvinnogrupp, språkcafé, odlingscafé, barnaktiviteter, grannsamverkan, läxhjälp och handledning i privatekonomi.

 

Det övergripande syftet med åtgärdsprogrammet är att förbättra boendemiljön, engagemanget, tryggheten, trivseln och statusen i området.

 

Ambitionen med programmet är även att utforma en modell som kan användas för att lyfta andra områden inom bolagets bestånd.

Låntagare: Karlshamns kommun

Medlem: Karlshamnsbostäder

Investeringstyp: Fysisk investering med en därtill kopplad social insats

Fysisk investering: Områdessatsning

Social insats: Bo-sociala insatser för minskad segregation och ökad jämlikhet: bl a kvinnogrupp, språkcafé, barnaktiviteter, grannsamverkan och läxhjälp

Sociala mål: Att förbättra boendemiljön, engagemanget, tryggheten, trivseln och statusen i området

Lånebelopp: 60 miljoner kronor

Projektkategori: Boende och boendemiljöer

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt