Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Diamanten möjliggör en mer hållbar och samverkande miljö för både barn- och äldreomsorg

Projektbeskrivning

Med en vision om att skapa en stimulerande och trygg miljö för både barn och äldre blir Bjurholms nya satsning Diamanten navet för gemenskap där verksamheterna berikar varandra.

 

Den nya inriktningen för Diamanten sätter fokus på att erbjuda trygghet och arbetsglädje för både personal och individer som bor och vistas där. Genom att använda trä som huvudsakligt byggmaterial och integrera ny teknik för att förbättra både arbetsmiljö och kvalitet, tar Diamanten ett hållbart steg mot framtidens vårdboende och förskola.

 

Enligt kommunstyrelsens ordförande är Diamanten inte bara en byggnad, utan en möjlighet att skapa en sammanhållen och kostnadseffektiv verksamhet. Genom att samlokalisera olika verksamheter och främja samverkan mellan dem, strävar Diamanten mot att uppfylla kommunens långsiktiga behov med hög kvalitet och ekonomisk hållbarhet.

 

Diamanten föreslås omfatta 40 platser för vård- och omsorgsboende, lokaler för hemtjänsten, en förskola med plats för cirka 90 barn fördelade på sex avdelningar, ett produktionskök och en skolmatsal. Köket ska producera upp till 550 luncher per dag och 120 middagar. Matsalen ska ha utrymme för minst 150 gäster.

 

Läs mer om projektet Diamanten på Bjurholms kommuns hemsida: https://www.bjurholm.se/projekt-diamanten

Låntagare: Bjurholms kommun

Medlem: Bjurholms kommun

Investeringen avser: Nya byggnader

Lånebelopp: 220 000 000

Projektkategorier: Gröna byggnader, Energieffektivisering

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt