Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Mörrums nya skola

Projektbeskrivning

Framtidens skola har växt fram i Mörrum. En ny toppmodern skola på cirka 8 000 kvadratmeter som tar emot drygt 550 elever. Skolan fokuserar på hållbarhet med ett extra fokus kring att se allt från barnens perspektiv. Alla planer utgår från barnen; deras storlek, deras behov och deras sätt att tänka.

 

Skolan är byggd helt utan korridorer och består av sex sammanhängande huskroppar i två våningar. Byggnaden rymmer hemsalar för elever, personalutrymmen, skolmatsal, storkök, salar för musik, hemkunskap och slöjd samt gemensamhetsytor.

 

Vid bygget av skolan stod hållbarhet och miljö i stort fokus. I samband med det har man satt upp solceller på taket, plåtbeklädd fasad samt spill- och fjärrvärmesystem. Projektet är certifierat Miljöbyggnad Silver vilket är den näst högsta graden av certifiering för miljöbyggnader i Sverige.

Låntagare: Karlshamns kommun

Medlem: Karlshamns kommun

Investeringen avser: Ny skola

Lånebelopp: 200 000 000

Projektkategorier: Gröna byggnader, Energieffektivisering

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt