Rättsligt meddelande: Integritet och personuppgifter. Den här informationen är viktig, så läs noga igenom innan du fortsätter. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du vissa villkor.

Vagnsboden

Projektbeskrivning

Bostaden bygger flerfamiljshus med 144 hyreslägenheter som blir klara sommaren 2024. Lägenheterna planeras att släppas i början av 2024.

 

För bara några decennier sedan var Umeå en utpräglad militärstad med två regementen. Militären hade stor betydelse för Umeå och satte stort avtryck i vardagen. Idag är det en nästan bortglömd epok, men nu väcks området på Östra Dragonfältet till liv igen.

 

Vagnsboden består av energieffektiva hus där det finns 500 kvadratmeter solceller på alla tak som kommer att producera 80 000 kilowattimmar per år. Det finns ett avloppsåtervinningssystem som tar tillbaka 200 000 kilowattimmar och dessutom finns energieffektiva ventilationssystem. Klimatreducerande betong har använts under arbetet vilket har gjort att vi sparat 210 ton koldioxid.

 

Under huskropparna och hela innergården ligger ett underjordiskt garage som består av ungefär 5 000 kvadratmeter, fördelat på garage och förrådsplatser. Unikt för projektet är att alla cykelplatser kommer att finnas i garaget. Genom att cyklarna förvaras både varmt och lättillgängligt hoppas vi kunna uppmuntra våra hyresgäster att använda cykeln i större utsträckning.

 

Bild: White
Arkitekt: Anna Hedlund.

Låntagare: AB Bostaden i Umeå

Medlem: Umeå kommun

Investeringen avser: Bostäder

Lånebelopp: 395 000 000

Projektkategorier: Gröna byggnader, Energieffektivisering

Klicka på ett projekt för att läsa mer om just det projektet Visar X projekt